default-header

Fronsrimpel

Heb jij last van een diepe groef tussen je wenkbrauwen die ervoor zorgt dat je een ‘boze’ gezichtsuitdrukking hebt. Hoor je vaak dat je bezorgd of boos kijkt? Grote kans dat je dan in de loop van de tijd een fronsrimpel, een verticale rimpel tussen de wenkbrauwen, hebt ontwikkeld.

Hoe ontstaat een fronsrimpel?
Door het herhaaldelijk gebruiken van een spier kun je een diepere rimpel ontwikkelen. Sommige mensen hebben al op jonge leeftijd te maken met een fronsrimpel, andere krijgen hem nooit. Wanneer je je concentreert of als je tuurt of in de zon kijkt zal de frons zichtbaar zijn. Naarmate je ouder wordt kan het zo zijn dat de frons zichtbaar blijft. Dit komt dan door het vaak gebruiken van de spieren bij je wenkbrauwen. Sommige mensen krijgen er klachten van zoals vermoeidheid of een drukkend gevoel aan het eind van de dag. Vaak vinden we de fronsrimpel simpelweg niet mooi en storen we ons eraan.

MOOI blijven en MOOI ouder worden
Het is mogelijk om rimpelvorming tussen je wenkbrauwen te voorkomen en om een bestaande fronsrimpel te verzachten. Onze artsen zijn als geen ander ervaren in behandelingen in het gezicht met respect voor je unieke en persoonlijke kenmerken en ze bespreken graag de mogelijkheden met je.