default-header

Oorcorrectie

Stoor jij je aan de vorm of aan de stand van je oren? Als je ouder wordt kan de stand van je oren veranderen. Afstaande oren, oftewel flaporen, kunnen het zelfvertrouwen en het zelfbeeld aantasten. Een ingescheurde oorlel kan ook heel pijnlijk en vervelend zijn. We kunnen je hiermee helpen. Bespreek de verschillende mogelijkheden met een van onze plastisch chirurgen, om weer lachend en vol vertrouwen in de spiegel te kijken. Bij kinderen is een oorcorrectie mogelijk vanaf circa 7 jaar.

Afhankelijk van jouw wensen bespreken we met je de mogelijkheden van een oorlelcorrectie, een correctie van een ingescheurde oorlel of een oorcorrectie bij afstaande oren.

vanaf € 620,-
Plan een eerste consult
Oorcorrectie
Ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen
Kliniek binnen de vertrouwde muren van het ziekenhuis
2 vestigingen met korte wachttijden, dus snel geholpen

Behandeling en nazorg

Behandeling

Bij oorcorrectie maken we aan de achterkant van het oor een sneetje. Het kraakbeen van het oor wordt aangepast en het teveel aan huid weggehaald. Het sneetje maken we met een fijne hechting dicht. Bij kinderen geven we de voorkeur aan een narcose. Bij volwassenen kiezen we voor een lokale verdoving bij een oorlelcorrectie en bij een oorcorrectie ook een narcose. Afhankelijk van de grootte van de ingreep duurt de behandeling 30 tot circa 60 minuten. Je kunt na de ingreep dezelfde dag nog naar huis. Na de behandeling zijn de oorschelpen wat rood en gezwollen. De zwelling verdwijnt vanzelf weer. Ga niet zelf rijden, maar laat je veilig thuisbrengen.

Nazorg

Na één week halen we het verband weg. De hechtingen zijn meestal oplosbaar. De eerste twee weken draag je dag en nacht een strakke band om het hoofd. De derde en vierde week hoef je die band alleen ’s nachts te dragen. Wees de eerste zes weken voorzichtig met sporten en doe geen contactsporten.

Tarieven, inclusief voor- en nazorg
Afstaande oor correctie (dubbelzijdig)Lokale verdoving€ 2.100,00
Afstaande oor correctie (dubbelzijdig)Narcose€ 3.200,00
Correctie oorlel beiderzijdsLokale verdoving€ 780,00
Correctie oorlel enkelzijdiglokale verdoving€ 620,00

Hoe we te werk gaan

Maak een afspraak en onze specialisten gaan er graag met je over in gesprek.

1
Adviesgesprek met een specialist
2
Je ontvangt een offerte
3
Behandeling oorcorrectie
4
Nazorg en herstel
Maak een afspraak

Ervaringen

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe cliënten onze zorg ervaren.

Super resultaat

4-11-2019
"Alle lof voor deze bijzonder fijne arts, Dr. Michels. Ik ben op 5 sept. 2019 voor een borstverkleining door haar geopereerd en het resultaat was super! Ze communiceert uiterst plezierig en empathisch met haar patiënt en is bijzonder kundig."

Een goede klik

6-07-2020
"Dr. Sawor een deskundige, vriendelijke en professionele arts! Hele aardige man. Je voelt de fijne klik tussen alle medewerkers op de afdeling. Allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Hij is de beste plastische chirurg die ik gehad heb!"

Deskundig, professioneel en behulpzaam

12-06-2019
"Al jaren mijn arts voor een borstreconstructie in Maastricht, niet Venlo. Ondanks complicaties door mijn eigen lijf, is dr Keuter diegene die altijd verder kijkt en ook niet schuw is meningen van mede artsen te vragen. Ik ben zeer tevreden over zijn deskundigheid, professionaliteit en behulpzaamheid."