default-header

Schaamlipcorrectie

Veel vrouwen storen zich aan de grootte of vorm van hun schaamlippen. Het afwijkende uiterlijk van de schaamlippen kan onzeker maken of juist lastig zijn bij het sporten of vrijen. Dit is een veel voorkomend probleem dat gelukkig steeds beter bespreekbaar is. Een schaamlipcorrectie kan uitkomst bieden.

vanaf € 1.500,-
Plan een eerste consult
Schaamlipcorrectie
Ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen
Kliniek binnen de vertrouwde muren van het ziekenhuis
2 vestigingen met korte wachttijden, dus snel geholpen

Behandeling en nazorg

Behandeling

De ingreep doen we meestal onder plaatselijke verdoving. We halen het teveel aan slijmvlies van de binnenste schaamlippen, zodat deze weer kleiner zijn dan de grote schaamlippen. Voor het hechten gebruiken we fijn oplosbaar hechtdraad dat niet verwijderd hoeft te worden. Het is dus niet nodig om hechtingen te verwijderen. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Na de behandeling kun je direct naar huis; je kunt niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. 

Nazorg

De eerste dagen kunnen de schaamlippen aardig gezwollen zijn. Goed koelen is belangrijk. Een lichte pijnstilling zoals paracetamol is vaak voldoende om de napijn onder controle te houden. Meestal is de zwelling na drie dagen al veel minder. Doe het rustig aan, maar blijf bewegen. Een goede doorbloeding bevordert de genezing. Na een week kun je weer aan het werk. Vermijd zwaar buk- en tilwerk nog een paar weken.

Zoals bij elke ingreep is er ook bij een schaamlipcorrectie kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. In veruit de meeste situaties is dit niet ernstig en goed te verhelpen. We adviseren om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Tarieven, inclusief voor- en nazorg
SchaamlipcorrectieLokale verdovingvanaf € 1.500,00
SchaamlipcorrectieNarcosevanaf € 2.600,00

Hoe we te werk gaan

Maak een afspraak en onze specialisten gaan er graag met je over in gesprek.

1
Adviesgesprek met een specialist
2
Je ontvangt een offerte
3
Behandeling schaamlipcorrectie
4
Nazorg en herstel
Maak een afspraak

Ervaringen

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe cliënten onze zorg ervaren.

Super resultaat

4-11-2019
"Alle lof voor deze bijzonder fijne arts, Dr. Michels. Ik ben op 5 sept. 2019 voor een borstverkleining door haar geopereerd en het resultaat was super! Ze communiceert uiterst plezierig en empathisch met haar patiënt en is bijzonder kundig."

Een goede klik

6-07-2020
"Dr. Sawor een deskundige, vriendelijke en professionele arts! Hele aardige man. Je voelt de fijne klik tussen alle medewerkers op de afdeling. Allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Hij is de beste plastische chirurg die ik gehad heb!"

Deskundig, professioneel en behulpzaam

12-06-2019
"Al jaren mijn arts voor een borstreconstructie in Maastricht, niet Venlo. Ondanks complicaties door mijn eigen lijf, is dr Keuter diegene die altijd verder kijkt en ook niet schuw is meningen van mede artsen te vragen. Ik ben zeer tevreden over zijn deskundigheid, professionaliteit en behulpzaamheid."