default-header
HomeBehandelingenLichaamsbehandelingenVerwijderen moedervlek en andere plekjes

Verwijderen moedervlek en andere plekjes

Moedervlekken ofwel naevi zijn ophopingen van pigmentcellen in de huid. Deze kunnen overal op het lichaam voorkomen en verschillend van kleur, vorm en grootte zijn. Meestal volstrekt onschuldig, maar in zeldzame gevallen kunnen ze ook kwaadaardig zijn. In dat laatste geval wil je ze graag zo snel mogelijk laten verwijderen. Echter, ook als er niets aan de hand is kan iemand wensen dat een moedervlek of bijvoorbeeld een vetbultje wordt verwijderd.

vanaf € 370,-
Plan een eerste consult
Verwijderen moedervlek en andere plekjes
Ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen
Kliniek binnen de vertrouwde muren van het ziekenhuis
2 vestigingen met korte wachttijden, dus snel geholpen

Behandeling

Een ongewenste moedervlek,xanthalasmata, vetbultje (lipoom) of ander plekje kan poliklinisch, onder plaatselijke verdoving, worden verwijderd. We adviseren voor de behandeling de stoppen met roken, ook met nicotinepleisters en -kauwgom. Dit om de kans op een nabloeding, infectie of gestoorde wondgenezing te minimaliseren. Littekens hiervan zijn meestal niet of nauwelijks zichtbaar.

Nazorg

Na de behandeling krijg je advies voor een verzorgende crème voor het litteken. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag je beginnen met het smeren van de littekencrème. Zo bevorder je een mooie genezing.