default-header
HomeBehandelingenBorstenBorstverkleining en borstlift

Borstverkleining en borstlift

Een borstverkleining kan een hele opluchting voor u zijn. Grote, zware borsten kunnen nek- en rugklachten veroorzaken. Of u kunt zich er onzeker door voelen. Bij een borstverkleining verwijdert de plastisch chirurg overtollig vet-, klier- en huidweefsel. Uw borsten worden kleiner en steviger. Ook kan het tepelhof worden verkleind. Een borstverkleining is meestal geen geschikte behandeling bij (erg) hangende borsten. In die gevallen geeft een borstlift (of een combinatie van beide) een mooier resultaat. Een borstverkleinende of borstcorrigerende operatie is tot op hoge leeftijd mogelijk.

Vrouwen van wie de borsten zijn verslapt door bijvoorbeeld gewichtsverlies, zwangerschap of het geven van borstvoeding, kunnen een borstlift laten doen. Een borstlift is een andere ingreep dan een borstvergroting of borstverkleining. U kunt een borstlift combineren met een borstvergroting of borstverkleining. Borstvorming bij mannen (gynaecosmastie) kan een serieus probleem zijn en veel mannen schamen zich ervoor. Met een plastisch chirurgische behandeling kunnen we door middel van liposuctie of het verwijderen van overtollig klier- en vetweefsel de borst verkleinen.

vanaf € 1.800,00
Plan een eerste consult
Borstverkleining en borstlift
Ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen
Kliniek binnen de vertrouwde muren van het ziekenhuis
2 vestigingen met korte wachttijden, dus snel geholpen

Behandeling en nazorg

Behandeling

Een borstverkleining/ -lift wordt altijd uitgevoerd onder volledige narcose. De plastisch chirurg verkleint de borsten door huid- en klierweefsel aan de onderkant weg te halen. De tepel wordt naar boven verplaatst waarbij het tepelhof soms wordt verkleind. De gemaakte sneetjes worden gehecht met zeer fijn hechtmateriaal. Soms plaatst de chirurg een dun slangetje (drain) in de borst, dit zorgt ervoor dat het wondvocht goed wordt afgevoerd. De ingreep duurt ongeveer 90 minuten.

Nazorg

Meestal is het nodig één nacht in het ziekenhuis te blijven. Je mag naar huis zodra de plastisch chirurg de nacontrole heeft gedaan. Laat je ophalen en thuis brengen. Je krijgt van ons  een BH mee naar huis, die je voor de behandeling hebt gepast. Draag deze 6 weken, het geeft steun aan de borsten en je kunt de zwelling ermee tegengaan. Ook ontvangt ook een formulier waar u eventueel zelf BH’s bij kunt bestellen. Na enkele dagen worden de drains verwijderd. Na twee weken na de borstverkleining kom je terug voor controle en verwijderen we de hechtingen.

Doe het in de eerste weken na de ingreep nog rustig aan. Verricht geen zware inspanningen of tilwerk. De littekens kunnen rood en gezwollen zijn. Na verloop van tijd wordt dit steeds minder. In de meeste gevallen kun je na 2 weken weer aan het werk. Sporten kunt u het beste na 6 weken weer langzaam opbouwen.

Tarieven
BorstverkleiningAlgehele narcose€ 4.300,00
BorstliftAlgehele narcose€ 4.200,00
Lipofilling borstAlgehele narcose€ 4.200,00
Verwijderen prothesesAlgehele narcose€ 2.250,00
Borstverkleining man Gynaecomastie (liposuctie of klierresectie)Lokale narcose€ 1.800,00

Hoe we te werk gaan

Maak een afspraak en onze specialisten gaan er graag met je over in gesprek.

1
Adviesgesprek met een specialist
2
Je ontvangt een offerte
3
Behandeling borstverkleining of borstlift
4
Nazorg en herstel
Maak een afspraak

Ervaringen

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe cliënten onze zorg ervaren.

Super resultaat

4-11-2019
"Alle lof voor deze bijzonder fijne arts, Dr. Michels. Ik ben op 5 sept. 2019 voor een borstverkleining door haar geopereerd en het resultaat was super! Ze communiceert uiterst plezierig en empathisch met haar patiënt en is bijzonder kundig."

Een goede klik

6-07-2020
"Dr. Sawor een deskundige, vriendelijke en professionele arts! Hele aardige man. Je voelt de fijne klik tussen alle medewerkers op de afdeling. Allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Hij is de beste plastische chirurg die ik gehad heb!"

Deskundig, professioneel en behulpzaam

12-06-2019
"Al jaren mijn arts voor een borstreconstructie in Maastricht, niet Venlo. Ondanks complicaties door mijn eigen lijf, is dr Keuter diegene die altijd verder kijkt en ook niet schuw is meningen van mede artsen te vragen. Ik ben zeer tevreden over zijn deskundigheid, professionaliteit en behulpzaamheid."