default-header
HomeBehandelingenBorstenTepelcorrectie

Tepelcorrectie

Een tepelcorrectie kan esthetisch zijn of een nabehandeling vormen van een medisch noodzakelijke operatie. Met een tepelcorrectie kunnen we de vorm en grootte van de tepelhof en een ingetrokken of juist teveel uitstekende tepel veranderen. In het eerst gesprek vertellen we je alles over de mogelijkheden en kijken we wat de wensen zijn en wat het beste bij je past.

vanaf € 950,-
Plan een eerste consult
Tepelcorrectie
Ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen
Kliniek binnen de vertrouwde muren van het ziekenhuis
2 vestigingen met korte wachttijden, dus snel geholpen

Behandeling en nazorg

Behandeling

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Bij een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes die de tepel naar binnen trekken, losgemaakt. Bij een tepelhofverkleining verwijderen we een deel van de gepigmenteerde huid rondom de tepel. Dat doen we via een sneetje rond de buitenkant van de tepelhof of rond de tepel. Een te grote tepel of tepelhof kunnen we ook verkleinen. De sneetjes hechten we met oplosbare hechtingen. De ingreep duurt ongeveer dertig minuten tot een uur. Gaat het goed dan kun je direct na de ingreep naar huis.

Zoals bij elke ingreep is er bij een tepelcorrectie kans op een bloeding, infectie of een gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen. Er is een kleine kans op gevoelloosheid van de tepels, een verminderd vermogen of soms zelfs onvermogen tot het geven van borstvoeding. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Nazorg

Na de behandeling kunnen zich bloeduitstortingen vormen en de tepels kunnen gezwollen zijn. Het is belangrijk de eerste zes weken een goede bh te dragen. Deze geeft veel steun en gaat de zwelling tegen. Doe het in de eerste weken kalm aan en vermijd zware inspanningen en tilwerk. De littekens kunnen rood en gezwollen zijn, dit wordt steeds minder. In de meeste gevallen kun je na twee weken weer aan het werk. Advies is om het sporten pas na zes weken weer rustig op te bouwen. Na 2 dagen mag je voorzichtig weer aan het werk. Stel de littekens niet bloot aan felle zon. Door de zon kunnen ze ‘inbranden’, waardoor ze meer zichtbaar blijven.

 

Tarieven
Tepelcorrectie beiderzijdsvanaf € 1.200,00
Tepelcorrectie enkelzijdigvanaf € 950,00

Hoe we te werk gaan

Maak een afspraak en onze specialisten gaan er graag met je over in gesprek.

1
Adviesgesprek met een specialist
2
Je ontvangt een offerte
3
Behandeling tepelcorrectie
4
Nazorg en herstel
Maak een afspraak

Ervaringen

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe cliënten onze zorg ervaren.

Super resultaat

4-11-2019
"Alle lof voor deze bijzonder fijne arts, Dr. Michels. Ik ben op 5 sept. 2019 voor een borstverkleining door haar geopereerd en het resultaat was super! Ze communiceert uiterst plezierig en empathisch met haar patiënt en is bijzonder kundig."

Een goede klik

6-07-2020
"Dr. Sawor een deskundige, vriendelijke en professionele arts! Hele aardige man. Je voelt de fijne klik tussen alle medewerkers op de afdeling. Allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Hij is de beste plastische chirurg die ik gehad heb!"

Deskundig, professioneel en behulpzaam

12-06-2019
"Al jaren mijn arts voor een borstreconstructie in Maastricht, niet Venlo. Ondanks complicaties door mijn eigen lijf, is dr Keuter diegene die altijd verder kijkt en ook niet schuw is meningen van mede artsen te vragen. Ik ben zeer tevreden over zijn deskundigheid, professionaliteit en behulpzaamheid."