Medische tatoeage en permanente make-up)

Dermatografie is het medisch tatoeëren van de huid. Met kleine naaldjes brengen we kleurpigmenten in de opperhuid aan voor een levensecht resultaat. Er zijn heel veel toepassingen mogelijk. Zoals een reconstructie van de tepel na een borstreconstructie, behandeling van brandwonden en vroegtijdige kaalheid, depigmentatie van de huid, het inkleuren van littekens of het tekenen van wenkbrauw- en wimperhaartjes. 

Hier leest u meer over onder het kopje verzekerde zorg.

Littekens als gevolg van een flinke operatie, ongeval of (brand-)wond kunnen uw lichaam soms ontsieren. Ze zijn nooit te maskeren. Een plastisch chirurg kan een litteken wél mooier en minder opvallend maken met een littekencorrectie.   

Claudia Willems is onze dermatografiste. Naast haar werkzaamheden bij VieCuri MOOI is Claudia ook werkzaam bij het MUMC+ Maastricht en Orbis Medisch Centrum Sittard. Sinds 1997 is Claudia werkzaam binnen de plastische chirurgie en is hierdoor nauw op de hoogte van de behandelingen en nieuwste ontwikkelingen binnen deze sector.

“Eigenlijk door een relatieve, niet ingrijpende behandeling zie ik telkens weer hoe mensen hier met een stukje meer zelfvertrouwen de deur uit lopen. Een duidelijk en eerlijk advies vind ik erg belangrijk.”

pdf Klik hier voor alle informatie in een geprinte versie