Meestgestelde vragen

Meestgestelde vragen over een buikwandcorrectie:

Nee, u kunt al binnen 2 weken bij VieCuri MOOI terecht.

Een buikwandcorrectie duurt ongeveer 90 minuten.

U komt voor een buikwandcorrectie in aanmerking wanneer het teveel aan huid zich onder de navel bevindt. Is de buikwand in zijn geheel verslapt, dus ook de huid en de spieren boven de navel tot aan beide heupen ('love handles') dan is een circulaire of totale buikwandcorrectie de beste oplossing. Bij deze laatste ingreep wordt ook de navel verplaatst.

De kosten van een buikwandcorrectie worden slechts in enkele gevallen vergoed. Elke zorgverzekeraar hanteert andere en/of strengere criteria. Wij adviseren u om voor de ingreep altijd eerst aan uw zorgverzekeraar te vragen of de ingreep wordt vergoed.  Is er geen sprake van vergoeding dan heeft u geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Wanneer tijdens de buikwandcorrectie ook uw buikspieren verstevigd zijn, kan dit pijn doen bij hoesten, niezen en het aanspannen van de buikspieren. Het is belangrijk dat u de dag na de ingreep bedrust houdt.

Na 6 weken kunt u weer aan de slag. Maar past u op met buk- en til-werk. U mag 6 weken niet zwaar tillen.

Na 6 weken kunt u het sporten weer langzaam opbouwen.

U draagt 6 weken een speciale elastische band. De band zorgt voor een optimale doorbloeding van de huid waardoor uw buikwand goed kan genezen.

Na de buikwandcorrectie blijft u meestal twee nachten in het ziekenhuis. Bij een mini buikwandcorrectie verblijft u maximaal één nacht in het ziekenhuis.

Als u te zwaar bent is het verstandig om voor de ingreep eerst af te vallen. Uw BMI (Body Mass Index) moet onder de dertig zijn. Het resultaat is dan beter en het risico op een effectie is kleiner.

Een buikwandcorrectie is een grote ingreep. De littekens zullen zichtbaar zijn maar de plastisch chirurg hecht de snedes zo fijn en mooi mogelijk. De littekens lopen rond uw navel en zoveel mogelijk van heup tot heup binnen de bikinilijn. 

Drinkt u 2 weken liefst geen alcohol in verband met de kans op een nabloeding.

De resultaten zijn beter als u minimaal 6 weken voor de ingreep stopt met roken. Nicotine vernauwt de bloedvaten en verstoort de wondgenezing.


Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Stel hier uw vraag.