default-header

Voorhoofdsrimpel

Stoor jij je aan de rimpels op je voorhoofd? En zit de diepe rimpel er constant of bijvoorbeeld wanneer je fronst of je wenkbrauwen optrekt? De diepe lijnen in je voorhoofd kunnen je ouder doen lijken dan je bent of dat je je voelt waardoor je spiegelbeeld niet meer bij je past.

Hoe ontstaat de voorhoofdsrimpel?
De meest voorkomende oorzaak is de erfelijkheid. Daarbij speelt de ouderdom natuurlijk ook een grote rol. De kaaklijn verandert naarmate je ouder wordt. De jaren hebben niet alleen invloed op je huid maar ook bijvoorbeeld op je kin en je kaak. Zo kunnen de contouren van je gezicht veranderen omdat je gezicht smaller wordt. Wangen zakken wat uit, je kin verandert en je gezicht verliest zijn oorspronkelijke mooie ovale vorm. Het is een natuurlijk verouderingsproces waaraan we niet ontkomen. Bij de een is het wel meer zichtbaar dan bij de ander. Erfelijke belasting en vetweefsel dat uitzakt naar het diepste punt naast de kin.

Weer met een open blik de wereld in kijken
De rimpels in het voorhoofd zijn voor een ervaren arts eenvoudig te behandelen met injectables. Soms is er sprake van afname van onderhuids huidweefsel wat ertoe leid dat de wenkbrauwen en oogleden naar beneden zakken en waardoor de wenkbrauwen veelvuldig worden opgetrokken. Dan kan een fillerbehandeling de beste oplossing zijn. Bij een oudere huid met minder elasticiteit kan het zo zijn dat de voorhoofdspier de lijnen niet meer weg laten trekken. Mogelijk is een spierontspanner dan de beste oplossing. Welke behandeling het beste bij je past bespreken onze artsen graag met je. Ze zijn als geen andere ervaren in behandelingen in het gezicht met respect voor je unieke en persoonlijke kenmerken en ze bespreken graag de mogelijkheden met je.