default-header
HomeAandoeningen in het gezichtVerslapte kin en kaaklijn

Verslapte kin en kaaklijn

Als je huid in de loop van de jaren gaat hangen en volume en stevigheid verliest ga je er ouder uitzien. Vanaf ons dertigste levensjaar neemt de elasticiteit van onze huid af. Het kan zijn dat je je hierdoor stoort aan verslapte huid op je kin of op de kaaklijn bijvoorbeeld. Merk je dat je contouren zijn niet meer mooi gelijkmatig zijn en stoor je je aan foto’s die ‘en profil’ van je genomen zijn? Dan kan een behandeling met fillers om je contouren te herstellen een oplossing voor je zijn zonder dat je een operatie moet ondergaan.

Hoe ontstaat de verslapte kin- en kaaklijn?
De kaaklijn verandert naarmate je ouder wordt. De jaren hebben niet alleen invloed op je huid maar ook bijvoorbeeld op je kin en je kaak. Zo kunnen de contouren van je gezicht veranderen omdat je gezicht smaller wordt. Wangen zakken wat uit, je kin verandert en je gezicht verliest zijn oorspronkelijke mooie ovale vorm. Het is een natuurlijk verouderingsproces dat bij de een meer zichtbaar is dan bij de ander. Erfelijke belasting en vetweefsel dat uitzakt naar het diepste punt naast de kin.

Weer een jonge vitale uitstraling
We kunnen de invloed van de tijd niet stilzetten maar we kunnen de natuur natuurlijk wel een handje helpen. Met een tijdelijke filler kunnen we volume toevoegen en daardoor de kaak liften. Je ziet er vitaal en gezond uit zonder dat je omgeving direct ziet dat je een behandeling hebt gehad. Het resultaat is meteen zichtbaar. Ook je kin kunnen we behandelen. Soms met een spierverslapper, bijvoorbeeld als je storende putjes of onregelmatigheden hebt, soms met een filler als de contouren aangepast moeten worden. Welke behandeling het beste bij je past bespreken onze artsen graag met je. Ze zijn als geen andere ervaren in behandelingen in het gezicht met respect voor je unieke en persoonlijke kenmerken en ze bespreken graag de mogelijkheden met je.