default-header

Smalle lippen

Heb jij van nature dunne lippen of merk jij dat je lippen in de loop van de jaren aan volume hebben verloren? Misschien hoor je regelmatig dat je een strenge, sombere of soms pinnige uitstraling hebt zonder dat het bij je past. Lippen komen in allerlei vormen en maten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen met vollere lippen een grotere aantrekkingskracht hebben. Volle lippen worden over het algemeen als mooi beschouwd en ze worden met jeugdigheid geassocieerd.

Hoe ontstaan smalle lippen?
Smalle lippen kunnen genetisch bepaald zijn. Daarnaast kunnen je volle lippen in de loop van de jaren aan volume hebben verloren door de veroudering. Een natuurlijk verouderingsproces wat bij de een meer zichtbaar is dan bij de ander. De lippen worden dunner en smaller naarmate de jaren verstrijken. In welke mate en hoe snel dit proces verloopt kan genetisch bepaald zijn.

Een mond om te zoenen
We kunnen je lippen natuurlijk voller maken, zodat ze beter in balans zijn met de rest van je gezicht. Excessen in de media en beelden van een ‘duckface’ of snavelmond worden breed uitgemeten in de media. Als de techniek juist wordt toegepast is een lipvergroting met fillers een veilige manier om de lippen naar eigen wens aan te passen. Met een mooi resultaat waarbij het niet opvalt dat je een behandeling hebt gehad maar dat je er vitaler en frisser uitziet. Het resultaat is meteen zichtbaar. Welke behandeling het beste bij je past bespreken onze artsen graag met je. Ze zijn als geen andere ervaren in behandelingen in het gezicht met respect voor je unieke en persoonlijke kenmerken en ze bespreken graag de mogelijkheden met je.