default-header

Rimpels bovenlip

Heb jij fijne rimpeltjes boven je bovenlip? Heb je nog nooit gerookt maar zijn er in de loop van de jaren toch fijne lijntjes boven je bovenlip ontstaan? Of stoor je je enorm aan de lipstick die in de lijntjes rond je mond komt? Deze rimpeltjes komen veelvuldig voor en zijn een opvallend teken van huidveroudering. In de volksmond noemen we het rokerslijntjes of soms een plooirokje. Daardoor zie je er al snel ouder uit dan je bent of je je voelt.

Hoe ontstaan de rokerslijntjes?
Dat roken een verouderend effect heeft op de huid is geen geheim. Toch hoef je geen roker te zijn om de verticale rimpeltjes of rokerslijntjes te hebben. Het kan genetisch bepaald zijn. Ook spelen factoren zoals een teveel aan zonlicht of bijvoorbeeld volumeverlies na een tandheelkundige behandeling een rol. En zoals met alle rimpeltjes is het ook een natuurlijk gevolg van afnemende elasticiteit van de huid en de afname van het bindweefsel bij de ouder wordende huid.

Wij helpen je uit de kreukels
Rokerslijntjes zijn heel effectief te behandelen met een tijdelijke filler. De lijntjes kunnen opgevuld worden. Soms kan het opvullen van de lippen ook een mogelijkheid zijn. Het toevoegen van volume aan de lippen geeft een jeugdige en vitale uitstraling en verzacht de rimpels boven de bovenlip. Je ziet bijna meteen al een mooi resultaat en je gaat naar huis met een zachtere uitstraling. Welke behandeling het beste bij je past bespreken onze artsen graag met je. Ze zijn als geen andere ervaren in behandelingen in het gezicht met respect voor je unieke en persoonlijke kenmerken en ze bespreken graag de mogelijkheden met je.