default-header

Marionetlijnen

Marionetlijnen
Heb jij last van een minder vrolijke blik? Denken mensen vaak dat je chagrijnig of verdrietig bent terwijl je je helemaal niet zo voelt? Is jouw glimlach niet meer zo stralend als vroeger en vind je jezelf ouder dan je bent? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met marionetlijnen: diepe rimpels van je mondhoeken naar de kaak waardoor je een verdrietige of boze uitstraling hebt. De naam marionetlijn is afgeleid van de marionet, de sprekende pop waarbij de mond los zit van het gelaat en waarbij duidelijke lijnen zichtbaar zijn.

Hoe ontstaan marionetlijnen?
Naarmate je ouder wordt krijg je te maken met het effect van zwaartekracht en volumeverlies. Je huid verliest zijn elasticiteit waardoor en verlies met de jaren ook zijn stevigheid. Met het verlies aan stevigheid in de huid en de zwaartekracht kan de rimpel van je mondhoeken naar je kaaklijn dieper worden. Invloeden van buitenaf zoals de zon maar ook roken hebben ook invloed en helpen zeker niet mee.

Laat je mondhoeken weer glimlachen
Diepe marionetlijnen kunnen goed behandeld worden. Ook eventueel hangende mondhoeken daarbij zijn goed behandelbaar. De rimpels kunnen gevuld worden met een tijdelijke filler, een effectieve behandeling waarbij je meteen resultaat ziet. Voor hangende mondhoeken kan er ook gekozen worden om de spieren stil te leggen met een spierverslapper. Onze artsen zijn als geen ander ervaren in behandelingen in het gezicht met respect voor je unieke en persoonlijke kenmerken en ze bespreken graag de mogelijkheden met je.