default-header
HomeAandoeningen in het gezichtHangende mondhoeken

Hangende mondhoeken

Hangende mondhoeken
Heb jij last van een minder vrolijke blik? Denken mensen vaak dat je chagrijnig of verdrietig bent terwijl je je helemaal niet zo voelt? Is jouw glimlach niet meer zo stralend als vroeger? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met hangende mondhoeken. Je lijkt vaak ouder en minder vrolijk wat behoorlijk ongemakkelijk kan zijn. Het komt ook voor dat de marionetlijn, de lijn van je mondhoeken naar de kaak, dieper geworden is waardoor je een verdrietige of boze uitstraling hebt.

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?
Naarmate je ouder wordt krijg je te maken met het effect van zwaartekracht en volumeverlies. Je huid verliest zijn elasticiteit waardoor ook je mondhoeken kunnen gaan hangen. Het kan ook zijn dat de spier van de mondhoeken naar de kaak zo sterk dat de mondhoeken naar beneden getrokken worden. Soms zie je ook dat als gevolg van het verlies aan stevigheid in de huid en de zwaartekracht de rimpel van je mondhoeken naar je kaaklijn dieper wordt. Invloeden van buitenaf zoals de zon maar ook roken hebben ook invloed en helpen zeker niet mee.

Laat je mondhoeken weer glimlachen
Hangende mondhoeken en ook marionetlijnen kunnen goed behandeld worden. Soms door het stilleggen van spieren met een spierverslapper of door het opvullen van de rimpel. Onze artsen zijn als geen ander ervaren in behandelingen in het gezicht met respect voor je unieke en persoonlijke kenmerken en ze bespreken graag de mogelijkheden met je.