default-header

Gummy smile

Voel jij je onzeker als je lacht of hou je altijd je hand voor de mond als je lacht? Zorg jij dat je niet lachend op een foto staat?
Een gummy smile betekent dat je tandvlees erg zichtbaar is als je lacht. Het kan je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Met ongeveer 14 procent van de vrouwen en 7 procent van de mannen komt het eigenlijk best vaak voor. Als je je hieraan stoort is het de moeite waard te overwegen om de gummy smile of tandvleeslach te laten behandelen.

 

Hoe ontstaat een gummy smile?
De oorzaak van een gummy smile of tandvleeslach zijn de spiertjes in je bovenlip die overactief zijn. Ze tillen de bovenlip eigenlijk gewoon te veel omhoog als je lacht waardoor er meer tandvlees zichtbaar is dan je lief is. Waarschijnlijk heb je het al van kinds af aan. Er zijn dan ook geen invloeden van buitenaf of oorzaken die de veroorzaker zijn of die het verergeren.  

 

Lachen is gezond
Gelukkig is een gummy smile gemakkelijk te behandelen. Door middel van gedeeltelijk stilleggen van spiertjes in je bovenlip met een spierontspanner. De dosering is een nauwkeurige aangelegenheid. Onze artsen zijn als geen ander ervaren in behandelingen in het gezicht. Met respect voor je unieke en persoonlijke kenmerken bespreken ze graag de mogelijkheden met je.