default-header

Kraaienpootjes

Charmant of storend? Rimpeltjes, karakteristieke lijntjes en kraaienpootjes worden regelmatig als charmant bestempeld. Toch zijn we ze als het er op aan komt liever kwijt dan rijk. Als de lijntjes nog fijn zijn vinden we het vaak geen probleem en uiteindelijk krijgen we ze allemaal in mindere of meerdere mate. Als de rimpels rondom je ogen, de kraaienpootjes of de lachrimpels steeds dieper en duidelijker zichtbaar worden kan het heel goed zijn dat ze je storen. Soms gaan de kraaienpootjes zelf over naar de rimpels in je wangen waardoor je er gezicht niet meer bij je leeftijd past. Of mensen vragen je of je moe bent. Het kan ook zijn dat de lachrimpeltjes je gewoon storen of irriteren als je in de spiegel kijkt.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?
Rimpeltjes zijn het gevolg van afnemende elasticiteit van de huid en de afname van het bindweefsel. Veelvuldig lachen en praten, maar ook bijvoorbeeld de zon in zonder zonnebril of roken kan bijdragen aan het ontstaan van kraaienpootjes of lachrimpels. Vaak zie je de lachrimpels nauwelijks als je gezicht ontspannen is en komen ze pas naar voren als je lacht of praat. En hoe ouder je bent hoe meer zichtbaar ze worden.

Lachen is gezond
Gelukkig zijn lachrimpels of kraaienpootjes heel eenvoudig te behandelen. Alleen als er hele diepe rimpels zijn ontstaan zal de arts kiezen voor een tijdelijke filler. Doorgaans is een behandeling met een spierontspanner een meer voor de hand liggend mogelijkheid. Doordat de spieren ontspannen en niet meer samentrekken wordt de huid gladder en minder gerimpeld. Welke behandeling bij je past bespreken onze artsen graag met je. Ze zijn als geen andere ervaren in behandelingen in het gezicht met respect voor je unieke en persoonlijke kenmerken en ze bespreken graag de mogelijkheden met je.