• Er werd nu ├ęcht

    naar mij geluisterd

Terugblik op 'de dag'!

28 november 2016

Geslaagde 5e nationale 'Dag van de Plastische Chirurgie'!

Op vrijdag 25 november jl. konden geïnteresseerden op een interactieve en informatieve wijze kennismaken met de vele facetten van het vak Plastische Chirurgie. Deze dag is een initiatief van de Nationale Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) en stelt iedereen in gelegenheid een kijkje te nemen in de keuken van een van de meest veelzijdige en complexe beroepen in de medische wereld.

Er was een informatiemarkt met stands over (borst)reconstructies, littekencorrectie, huidkanker & bescherming, medische & cosmetische tatoeage en maar ook botox, fillers en ooglidcorrecties. Ook waren collega's van dermatologie als ook fysiotherapie / het handenteam aanwezig om bezoekers te woord te staan.  Er waren doorlopende presentaties te zien over de drie belangrijke pijlers van de plastische chirurgie: reconstructieve chirurgie, hand- en polschirurgie en esthetische chirurgie.

    

              

Ook kon iedereen deelnemen aan een workshop 'Hechten' en verzorgden drs. Alice Michels (plastisch chirurg) en dr. Martina Van Geel (dermatoloog) een lezing over MOH's, een speciale operatietechniek om huidkanker in het gelaat weg te halen.

Uiteraard kon ook onze intussen zeer bekende speeddate niet ontbreken: zo zijn er ruim 80 vragen tijdens beantwoord tijdens deze flitsconsulten door onze plastisch chirurgen en dermatoloog.

Wij kijken terug op een bijzonder mooie middag! Voor meer impressies kunt u een kijkje nemen op onze facebookpagina !