Meestgestelde vragen

Een plastisch chirurg heeft een zesjarige chirurgische opleiding gehad op het gebied van cosmetische chirurgie, reconstructieve chirurgie en handchirurgie. Een plastisch chirurg in Nederland is een beschermde titel en is hiermee geregistreerd in het BIG-register.

Een cosmetisch arts of chirurg is een niet-beschermde titel. Iedere arts, zoals een basisarts die niet chirurgisch is opgeleid, kan zich cosmetisch chirurg noemen. In dat geval bestaat er geen garantie op voldoende opleiding.

Bij VieCuri MOOI werken uitsluitend geregistreerde plastisch chirurgen die lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Plastische en Cosmetische Chirurgie (NVPC). 

In het BIG-register kunt u zien of uw zorgverlener bevoegd is zijn of haar beroep uit te oefenen volgens de kwaliteitseisen die in Nederland gelden.

Krijgt u een behandeling van een plastisch chirurg? Dan kunt u in het BIG-register zien of deze zorgverlener bevoegd is zijn of haar beroep als plastisch chirurg uit te oefenen en inderdaad plastisch chirurg is.

Kijk hier voor meer informatie op de website van het BIG-register.

Nee, u kunt al binnen 1 tot 2 weken bij ons terecht voor een intake gesprek. Vrijwel alle behandelingen kunnen binnen twee weken gepland worden. 

De aard van de behandeling is bepalend of er sprake is van een plaatselijke of algehele verdoving. De plastisch chirurg spreekt dit rustig met u door. Wordt een behandeling onder plaatselijke verdoving uitgevoerd maar voelt u zich prettiger bij een algehele narcose dan is dat mogelijk. Aan de behandeling zijn dan wel hogere kosten verbonden. 

Ja, als u de behandeling zelf betaalt en wij geen machtiging aanvragen. Ziet u na het eerste consult van behandeling af dan blijft het eerste consult vrijblijvend en kosteloos.

Nee, in geval van een machtigingsaanvraag. Als uw arts een machtigingsaanvraag indient bij uw zorgverzekeraar komt het consult ten laste van uw basisverzekering en kan dit ten koste gaan van uw eigen risico. Ook als u achteraf toch de ingreep zelf dient te betalen omdat de machtiging is afgewezen. Dit geldt ook als u zelf van de behandeling afziet.

De kosten van de behandelingen vallen onder de niet-verzekerde zorg en worden meestal niet vergoed.

Wij adviseren u om voor de ingreep altijd eerst aan uw zorgverzekeraar te vragen of de operatie wordt vergoed. Is er geen sprake van vergoeding dan heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig en kunt u direct met ons contact opnemen.

Kijk hier voor meer informatie over verzekering en vergoedingen


Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Stel hier uw vraag.