• Er werd nu ├ęcht

    naar mij geluisterd
  • Ik voel me mooier

    en dat straal ik weer uit

Borstverkleining en borstlift

Een borstverkleining kan een hele opluchting voor u zijn. Grote, zware borsten kunnen nek- en rugklachten veroorzaken. Of u kunt zich er onzeker door voelen. 

Bij een borstverkleining verwijdert de plastisch chirurg overtollig vet-, klier- en huidweefsel. Uw borsten worden kleiner en steviger. Ook kan het tepelhof worden verkleind.
Een borstverkleining is meestal geen geschikte behandeling bij (erg) hangende borsten. In die gevallen geeft een borstlift (of een combinatie van beide) een mooier resultaat . Een borstverkleinende of borstcorrigerende operatie is tot op hoge leeftijd mogelijk. 

Vrouwen van wie de borsten zijn verslapt door bijvoorbeeld gewichtsverlies, zwangerschap of het geven van borstvoeding, kunnen een borstlift laten doen. Een borstlift is een andere ingreep dan een borstvergroting of borstverkleining. U kunt een borstlift combineren met een borstvergroting of borstverkleining. 

Borstvorming bij mannen (gynaecosmastie) kan een serieus probleem zijn en veel mannen schamen zich ervoor. Met een plastisch chirurgische behandeling kunnen we door middel van liposuctie of het verwijderen van overtollig klier- en vetweefsel de borst verkleinen. 

pdf Klik hier voor alle informatie in een geprinte versie