• Ik voel me mooier

    en dat straal ik weer uit

Nabehandeling & herstel

Meestal verblijft u één nacht in het ziekenhuis bij een borstvergroting. Als u zich goed voelt en de chirurg heeft de nacontrole gedaan mag u weer naar huis. U krijgt van ons een BH mee naar huis en een formulier waar u eventueel zelf BH's kunt bestellen.
Autorijden kunt u niet zelf dus laat iemand u naar huis brengen. 

Uw borsten kunnen pijnlijk en gespannen aanvoelen. Maar maakt u zich niet ongerust, binnen een paar dagen wordt dat gevoel minder. De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en gezwollen zijn. De drains worden na enkele dagen verwijderd. 

Herstel
Het kan verstandig zijn om de eerste week thuis wat extra hulp te regelen. U kunt tenslotte niet meteen weer alles zelf doen. Doet u het in de eerste weken na de operatie nog rustig aan. Verricht geen zware inspanningen of tilwerk.

Na twee weken komt u voor controle en verwijderen we de hechtingen. De chirurg bekijkt het voorzichtige eerste resultaat van uw nieuwe borsten.  

Draagt u de eerste 6 weken een goede BH, ook 's nachts. Soms adviseren wij het dragen van een elastische band om het herstel te bevorderen.

In de meeste gevallen kunt u na 2 weken weer aan het werk. Na 6 weken kunt u langzaam weer met sporten beginnen en bent u waarschijnlijk weer volledig actief.