• Er werd nu écht

    naar mij geluisterd

Meestgestelde vragen

Meestgestelde vragen over een borstvergroting:

Nee, u kunt al binnen 2 weken bij VieCuri MOOI terecht.

De kosten van een borstvergroting worden meestal niet vergoed.
Wij adviseren u om voor de ingreep altijd eerst aan uw zorgverzekeraar te vragen of de operatie wordt vergoed. Is er geen sprake van vergoeding dan heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. 

Borstimplantaten kwamen de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws. Toch wordt silicone beschouwd als één van de meest geschikte materialen voor implantaten in het lichaam. Silicone is uitgebreid getest in laboratoriumonderzoek en in klinisch onderzoek naar de gezondheid van de mens. 

Jaarlijks worden in Nederland zo’n drieduizend borstvergrotende operaties uitgevoerd waarbij siliconenimplantaten worden gebruikt. Ook bij borstreconstructies na borstkanker worden vaak siliconenimplantaten ingebracht.

Zelf gebruiken wij uiteraard enkel 100% veilige, medisch goedgekeurde, hoogkwalitatieve borstimplantaten.

De levensduur van borstprothesen kan beperkt zijn. Ons advies is om na 1 jaar een afspraak met de plastisch chirurg te maken. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat een borstimplantaat, ongeacht de vulling, niet altijd een leven lang meegaat en dat het misschien moet worden verwijderd of vervangen.

De ingreep duurt 1 tot 2 uur en is afhankelijk van de techniek die wordt toegepast, de plaats van de sneetjes en de wijze waarop het borstimplantaat wordt geplaatst.

Ja, het geven van borstvoeding is na een borstvergroting mogelijk.

In de meeste gevallen kunt u na 2 weken weer aan het werk.

Na 6 weken kunt u langzaam weer met sporten beginnen.

1 week liefst niet in verband met de kans op een nabloeding.

De resultaten zijn beter als u minstens 6 weken voor de ingreep stopt met roken. Nicotine vernauwt de bloedvaten en kan de wondgenezing verstoren.


Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Stel hier uw vraag.