• Ik voel me mooier

    en dat straal ik weer uit

Nabehandeling & herstel

Na een dij- en beenlift blijft u meestal twee nachten in het ziekenhuis. Bij een armlift verblijft u maximaal één nacht in het ziekenhuis. U kunt absolute rust houden en bent aan onze zorg toevertrouwd voor directe controle. 
U mag niet zelf autorijden dus laat iemand u naar huis brengen. U kunt na de operatie wat napijn hebben door de zwelling en bloeduitstortingen. Vaak is een lichte pijnstiller al voldoende. Gebruik zonodig paracetamol op voorschrift.

Herstel
U krijgt ongeveer een week een drukverband om uw bovenarmen, benen of billen. Het drukverband moet u 24 uur dragen om zwelling tegen te gaan.

U mag gerust een douche nemen maar zorgt u er in de eerste week voor dat de littekens niet nat worden. U mag niet in bad, dit omdat het juist zwelling kan versterken.

Na een armlift kunt u na een week weer lichte werkzaamheden gaan doen . Na 4 tot 6 weken kunt u uw armen weer volledig bewegen.

Twee weken na de behandeling verwijderen we de hechtingen. Onderhuidse oplosbare hechtingen verdwijnen vanzelf.  

De eerste maanden kunnen de littekens rood zijn. Maar dat wordt steeds minder. Stel de littekens niet bloot aan felle zon. Door de zon kunnen ze 'inbranden' en daardoor blijven ze meer zichtbaar.

Na de ingreep valt de pijn over het algemeen erg mee. Hoewel de pijnklachten voor iedereen anders zijn, is een eenvoudige pijnstiller vaak al voldoende. Gebruik zonodig paracetamol volgens voorschrift.