• Ik voel me mooier

    en dat straal ik weer uit

Facelift

Voor de behandeling van rimpels heeft u verschillende mogelijkheden. Van minder ingrijpende behandelingen tot een operatieve facelift in verschillende variaties.

Elk gezicht is uniek. Welke vorm van facelift het beste bij u past gaat te allen tijde in samenspraak met uw behandelend specialist. De plastisch chirurg kan u toelichten wat de verschillen tussen de verschillende varianten zijn en welke het beste bij u past. Een facelift kan zonodig gecombineerd worden met een halslift, halsliposuctie en een ooglidcorrectie.

U kunt voor verschillende varianten van een facelift kiezen:

Facelift
De “totale” facelift is nog altijd de meest effectieve manier om veroudering tegen te gaan. Met een facelift geeft u uw gezicht de meest jeugdige uitstraling. De verslapte huid en huidspieren van uw gezicht maakt de plastisch chirurg van VieCuri MOOI operatief strakker waardoor rimpels en plooien verdwijnen. Soms is het nodig een halslift of halsliposculptuur te combineren met een facelift voor het mooiste resultaat.

Halslift
Soms is de huid in uw hals verslapt en dun. Deze afhangende huid onder de kin, de zogenaamde kalkoennek, kan goed worden gecorrigeerd met een halslift. Daarnaast kan een halslift onderdeel zijn van een facelift. Eventueel kan een halslift gecombineerd worden met een halsliposculptuur. 

MACS-Lift
De MACS-lift (Minimal Acces Cranial Suspension lift), is een steeds vaker voorkomende behandeling. Omdat deze vorm van facelift veel minder ingrijpend is dan een volledige facelift, kiezen steeds meer vrouwen en mannen voor deze vorm van gezichtsverjonging. Bij de MACS-lift wordt onderhuids bindweefsel meegelift met de huid. Op deze manier worden wangen, de kaaklijn en een gedeelte van de hals strakker.

S-lift
De S-lift is de minst ingrijpende vorm van facelifting. De S-lift is vergelijkbaar met de MACS-lift, maar hierbij wordt over het algemeen enkel het huidweefsel gelift. Dit door middel van een S-vormig sneetje bij het oor. Deze ingreep is dus iets minder uitgebreid dan de MACS-lift  waarbij ook onderhuids bindweefsel wordt gelift. De S-lift kan onder lokale verdoving worden uigevoerd.

Wilt u een minder ingrijpende behandeling van uw rimpels dan kiest u voor injectables. Deze behandeling biedt een mooi resultaat maar is minder effectief dan een facelift.

Een ander alternatief voor een facelift is lipofilling waarbij gebruik gemaakt wordt van lichaamseigen vetcellen.

pdf Klik hier voor alle informatie in een geprinte versie