default-header

Medische tatoeage

Dermatografie is het medisch tatoeëren van de huid. Met kleine naaldjes brengen we kleurpigmenten in de opperhuid aan voor een levensecht resultaat. Er zijn heel veel toepassingen mogelijk. Zoals een reconstructie van de tepel na een borstreconstructie, behandeling van brandwonden en vroegtijdige kaalheid, depigmentatie van de huid, het inkleuren van littekens of het tekenen van wenkbrauw- en wimperhaartjes. Littekens als gevolg van een flinke operatie, ongeval of (brand-)wond kunnen uw lichaam soms ontsieren. Ze zijn nooit te maskeren. Een plastisch chirurg kan een litteken wél mooier en minder opvallend maken met een littekencorrectie.

Claudia Willems is onze dermatografiste

Naast haar werkzaamheden bij VieCuri MOOI is Claudia ook werkzaam bij het MUMC+ Maastricht en Zuyderland Ziekenhuis in Sittard. Sinds 1997 is Claudia werkzaam binnen de plastische chirurgie en is hierdoor nauw op de hoogte van de behandelingen en nieuwste ontwikkelingen binnen deze sector. “Eigenlijk door een relatieve, niet ingrijpende behandeling zie ik telkens weer hoe mensen hier met een stukje meer zelfvertrouwen de deur uit lopen. Een duidelijk en eerlijk advies vind ik erg belangrijk.”

vanaf € 180,-
Plan een eerste consult
Medische tatoeage
Ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen
Kliniek binnen de vertrouwde muren van het ziekenhuis
2 vestigingen met korte wachttijden, dus snel geholpen

Behandeling en nazorg

Behandeling

Medische tatoeages worden meestal in twee tot drie keer aangebracht met een rusttijd van zes tot acht weken. Door de tatoeage in meerdere keren aan te brengen ontstaat een optimale kleur en brengen we de huid zo min mogelijk schade toe. De behandeling vindt poliklinisch plaats. Bij het inkleuren van de tepel na een tepelreconstructie houden wij een herstelperiode aan van 3 maanden na reconstructie, dit in verband met de heling van de tepel.

Nazorg

Na de behandeling kun je meteen naar huis. De tatoeage moet een week droog blijven, douchen, zwemmen of een bezoekje aan de sauna kan dus even niet. Vet de tatoeage tweemaal per dag in met een crème. De tatoeage zal gaan vervellen maar door een bodylotion te gebruiken houdt u de tatoeage soepel. Een tatoeage vervaagt na verloop van tijd. Eén nieuwe behandeling kan al voldoende zijn om de kleur weer op te halen.

Tarieven
Eyeliner bovenooglid€ 180,00
Eyeliner onderooglid€ 180,00
Eyeliner boven- en onderooglid€ 320,00
Lipcontouren€ 290,00
Wenkbrauwen€ 290,00
Bijwerken wenkbrauwen€ 190,00

Hoe we te werk gaan

Maak een afspraak en onze specialisten gaan er graag met je over in gesprek.

1
Adviesgesprek met een specialist
2
Je ontvangt een offerte
3
Behandeling medische tatoeage
4
Nazorg en herstel
Maak een afspraak

Ervaringen

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe cliënten onze zorg ervaren.

Super resultaat

4-11-2019
"Alle lof voor deze bijzonder fijne arts, Dr. Michels. Ik ben op 5 sept. 2019 voor een borstverkleining door haar geopereerd en het resultaat was super! Ze communiceert uiterst plezierig en empathisch met haar patiënt en is bijzonder kundig."

Een goede klik

6-07-2020
"Dr. Sawor een deskundige, vriendelijke en professionele arts! Hele aardige man. Je voelt de fijne klik tussen alle medewerkers op de afdeling. Allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Hij is de beste plastische chirurg die ik gehad heb!"

Deskundig, professioneel en behulpzaam

12-06-2019
"Al jaren mijn arts voor een borstreconstructie in Maastricht, niet Venlo. Ondanks complicaties door mijn eigen lijf, is dr Keuter diegene die altijd verder kijkt en ook niet schuw is meningen van mede artsen te vragen. Ik ben zeer tevreden over zijn deskundigheid, professionaliteit en behulpzaamheid."